przez bobek » N, 16 grudnia 2012, 11:45
Matryce i tak robi LG lub Samsung, większość obecnych telewizorów wytrzyma gdzieś 5-7 lat, więc nie ma co pakować ogromnych pieniędzy w tv. Plazma jest ok jak oglądamy ją w ciemności, LCD z podświetleniem LED lepiej radzi sobie w dzień. Obecnie wiele TV LED ma czujnik światła co dostosowuje oświetlenie do warunków panujących w pomieszczeniu.
Co jakiś czas zdarza mi się doświadczać technologii 3D w sklepach RTV i dla mnie nie jest to rewelacja. Technologie aktywne są efektowne, ale mało to wygodne siedzieć z kablem przy buzi i ciężkimi okularami na nosie. Technologia pasywna daje słabsze efekty, ale jest bardziej komfortowa w użytkowaniu. Czy tak czy tak, 3D to trochę przerost formy nad treścią w moim odczuciu.
Rodzice mają LG 42LV5500, LCD z podświetlaniem LED, bez wodotrysków, ale do oglądania kanałów HD wystarcza.
Ostatnio edytowano N, 16 grudnia 2012, 22:16 przez
sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówka
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.