MF 3635 po podkręceniu dawki max na mechanicznej pompie Bosch VE zrobiłem ponad 50h, teraz każdą pracę w polu mogę robić o bieg wyżej, silnik zdecydowanie bardziej żwawy w całym zakresie obrotów, na ostatnim biegu na drodze po przekroczeniu 1800rpm głowe urywa jak @brzozakowa fura

spalanie godzinowe na pewno nie wzrosło, jest takie same albo mniejsze, na ostatnim zbiorniku 100l zrobiłem 22mth, połowa na mieszanie wozu 5.5l/h, reszta różne inne prace nie wymagające mocy i wysokich obrotów, spalanie na ha na pewno mniejsze bo wydajność większa. Po podkręceniu jedyny objaw na minus jaki zauważyłem to mocne dymienie przy gwałtownym naciśnięciu pedału gazu.
Także samo podkręcenie dawki daje bardzo duzo @wieśmak, ja oceniam że MF jest mocniejszy jakieś 15-20% to tego co było przedtem, fakt że przed kręceniem był słaby. Kazali kręcić śrubą po ćwierć obrotu, ja dałem cały obrót bo słabe dojście, przeszkadza filtr paliwa, przy zmianie filtrów mniejsze na 3/4 obrotu.
Nikogo do niczego nie namawiam, ale jak macie wrażenie że ciągnik ma muła, stawiam że paliwo za słabo ze zbiornika ubywa

Teraz planuje pokręcić dawkę max MF 5455 ale nic nie mogę poszukać w necie na ten temat, jeżeli ktoś coś wie o pompie Lucas DP 210 to prosze o wszelkie info.
pozdr.
18 południk.