a ja bym trochę polemizował z kolegą deer-em. Co do grzybówki O.K. kropla drobniejsza lepsze pokrycie, lecz przy insektycydowych i herbicydowych wolę eżektor bo nie patrzę jak wieje.
Nie mam może ogromnie dużo pól ale opryski zwykle wieczorem po pracy więc jak pogoda jest to się pryska i jak nie ma też

P.S. aktualnie mam założone krótkie eżektory hypro guardian air o skośnym strumieniu, robią bardzo fajne zawirowania i cały rok jadę na niebieskich. Około 300 litrów na ha fungidydowymi i 200 do 250 herbicydami i insektycydami, chyba że dużo dodatków (nawozy itp.)to też 300 l/ha. Uprzedzając pytanie, nie obserwuję ściekania cieczy roboczej po roślinach.
Reasumując zamiast idk po 40 zł radzę czerwone guardian air po 15zł do doglebowych niebieskie ogólnego zastosowania(herbicydy) i najwyżej jakieś inne dwustrumieniowe niebieskie lub zółte do grzybówki, obserwując swoje pola twierdzę że pierwszy zabieg na grzyba mógł bym robić zwykłymi ale w drugim i trzecim te eżektory co mam są lepsze bo łan penetrują. Złamałem dwie sztuki i na polu na szybko włożyłem też niebieskie ale zbykłe antydryfowe i widać z daleka gdzie były...mgła jak cholera, tym bardziej opryski na robala wczorajsze przy dość wysokiej temperaturze.Ze zwykłych chyba sporo więcej wyparuje niż 30%. Ponoć dość dobry współczynnik cena/ jakość mają polskie MATT bodajże. Chyba że na PROW to IDK są fajniusie.
To ja uczę się od was, proszę więc o patrzenie przez pryzmat nauki na moje wypowiedzi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jestem Polakiem i piszę po polsku.