Nasiona zbóż a zaprawianie bakteriami azotowymi.

Witam.
Jakiś czas temu na czat wrzuciłem ciekawostkę na ten temat, aby forum podtrzymać to i zamieszczam tutaj, a ewentualna konwersacja na ten temat nie zginie w gąszczu ".jpg"
Ale do rzeczy, w konkursie zorganizowanym przez Google zwyciężyły 3 dziewczyny ze swoimi badaniami na temat wpływu bakterii azotowych z grupy Rhizobium tj. r.leguminusarum i r.japonicum. na materiał siewny zbóż tj. pszenicy, jęczmienia i owsa. Wyniki badań napawają optymizmem ponieważ szybkość kiełkowania została przyspieszona o 50% a w przypadku jęczmienia plon wzrósł o 74% co jest wynikiem krótko mówiąc "mega". Czyżby era koncernów chemicznych dobiegała końca i zataczamy historyczne kółeczko?
Jakie jest wasze zdanie? Ma to sens i racje bytu czy jest to kolejna ciekawostka do użytku tylko w warunkach laboratoryjnych?
P.S: Poniżej link do owego projektu. Wymagany j.angielski
https://www.googlesciencefair.com/proje ... 9fddd9c256
Jakiś czas temu na czat wrzuciłem ciekawostkę na ten temat, aby forum podtrzymać to i zamieszczam tutaj, a ewentualna konwersacja na ten temat nie zginie w gąszczu ".jpg"

Jakie jest wasze zdanie? Ma to sens i racje bytu czy jest to kolejna ciekawostka do użytku tylko w warunkach laboratoryjnych?
P.S: Poniżej link do owego projektu. Wymagany j.angielski
https://www.googlesciencefair.com/proje ... 9fddd9c256