Nie ma co porównywać opon 400R15.5 w tandemie do dużego koła np 18.4R34, wszyscy zgodnie potwierdzają że w tandemie koła przestają się kręcić i ciągnik zaczyna się kopać, a przy duzym kole ciągnik zakopany a rozrzutnik na wierzchu

Adapter w tytanie do 4 wałki w pionie czyli srednio, na duzym kole walce dużej średnicy lekko pochylone sprawdzą się lepiej i są bardzie uniwersalne. Taki rozrzutnik koniecznie z zasuwą, koło jak najwyższe nie koniecznie jak najszersze, np 580/70R38, opony przeważnie najtańsze zakładają, także jak warto się n tym też zastanowić. Jak sporo po drodze to amortyzacja dyszla się przyda. Bardziej niż na tonaż zwróciłbym uwagę na pojemność w m3 z nadstawką i bez, wiadomo nadstawka kosztuje, a można zawsze samemu coś wykombinować

Minus takiego rozrzutnika to mała pojemność przez co słabo się nadaje do odbioru sieczki kuku.
Alima-bis, Daf-agro, Wl-Pak podobają mi się bardziej, bo są niższe do załadunku i mają poszerzaną wannę, Metaltech, Unia, Sipma są wyższe do załadunku, Metafach, Moskit średnio mi się podoba. Na placu u pobliskiego dilera stoi Apollo 8 z 2011r, jak mu się z bliska przyjrzeć do nadaję sie już do malowania jeszcze obornika nie widział także te z brzegu też bym sobie odpuścił, może inne lepiej malują.
Minus takiego rozrzutnika to mała pojemność przez co słabo się nadaje do odbioru sieczki kuku.
Jeżeli nie spieszy Ci się z zakupem to koniecznie coś na testy bierz, mi Alime już 3 tydzień obiecują

18 południk.