witam wszystkich uzytkowników mam problem z ciagnikiem jd 6610 pług 4x40 do przodu dobrze ciągnie rewers przy kierownicy prz przełączeniu do tyłu swieci kontrolka od cisnisnia i stop czy ktos miał taki przypadek czekam na informacje Pozdrawiam
To ja uczę się od was, proszę więc o patrzenie przez pryzmat nauki na moje wypowiedzi. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jestem Polakiem i piszę po polsku.
Niestety nie znam tych ciągników i nie pomogę, ale podaj jeszcze trochę informacji. Jaka skrzynia, półbiegi na linkach (dźwignia) czy na elektryce (przyciski), rewers na lince (wychodzi z podłogi) czy elektrohydrauliczny (wychodzi z kierownicy).
I pytanie standardowe - kiedy wymieniany olej i filtry.
skrzynia biegów PQ 6 biegów + biegi bez sprzęgła oleje filtry zmienione-- jodn deere 6610 2001rok jazda do tyłu ciągnikiem na rozgrzanym ciągniku sieci kontrolka brak cisnienia oleju skrzyni + kontrolka STOP jaka moze byc przyczyna tej awarji Pozdrawiam i czekam na informacje
olej został spuszczony ze skrzyni biegów. filtr ssący trochę zamulony --coś w rodzaju opiłek z mosiądzu w oleju na dnie też opiłki z mosiądzu ciągnik do przodu ciągnie dobrze revers do tyłu zgrzyt i świeca się kontrolki od braku ciśnienia oleju i stop gdzie szukać przyczyni tej usterki Proszę o pomoc
Witam Wszystkich awaria rewersu po wymontowaniu i rozebraniu skrzyni tarcze i przekładki zużyte do wymiane na nowe skrzynia zamontowana usterka znikneła brak ciśnienia to tarcze do wymiany Pozdrawiam
Witam wszystkich zwracamsię z prośbą ile litrów oleju wlac do skrzynin i mostu przedni most+tls oraz zwolnice jaki olej ile litrów jaki olej jest najleszy Pzdrawiam