przez bobek » Pt, 14 grudnia 2012, 12:55
Przednią sekcje ustawić na maksymalny kąt natarcia, wtedy cała talerzówka lepiej się zagłębia. Tylną sekcję ustawić w pozycji środkowej kąta natarcia i wtedy nie ma bruzd po bokach, a cała szerokość pasa roboczego jest bardziej wyrównana. Przy maksymalnym kącie tylnej sekcji, między środkowymi talerzami jest mało miejsca i w wilgotnych warunkach przy dużej ilości masy mogą tworzyć się zatory. Ząb po środku mający niwelować wady symetrycznego ułożenia sekcji powoduje zapychanie się talerzówki. Polecam taką, w której przednia sekcja jest asymetryczna, a tylna rozstawiona szerzej niż przednia, wtedy nie ma bruzd i nierówności, a sama talerzówka lepiej prowadzi się w linii prostej.
Powód edycji: literówka; edytował: sebekwolkasos
Ostatnio edytowany przez
sebekwolkasos w So, 15 grudnia 2012, 01:02; edytowany 1 raz
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.